AK Partili Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi göre hazırlanan 2021-2022 yılı bütçesine büyük tepki göstererek, “Büyükşehir Belediyesi’nin 1 katrilyonluk bütçesinden Süleymanpaşa’ya koca bir sıfır” dedi.
1 milyar 120 milyon (Eski TL karşılığı 1 katrilyon 120 trilyon) TL’lik heybetli bütçeden Süleymanpaşa’ya ayrılan yatırım bütçesinin 2021 yılı için 12 milyon 930 bin TL, 2022 yılı için ise sadece 1 milyon TL olduğunu gösteren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bu miktarların da yeni bir yatırım için değil, senelerdir bitirilemeyen yeni otogar inşaatı ve kamulaştırmalar için ayrıldığını, 2022 yılı ardına kadar Süleymanpaşa’ya bir kuruşluk yeni yatırım yapılmayacağını ifade etti. Yüksel, devasa büyükşehir bütçesinden Süleymanpaşa’nın payına yeni yatırım olarak koca bir sıfır düştüğünü söyledi.
Bütçe CHP’li belediyelere
Bunlar da ilginizi çekebilir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan “10 milyon liralık Mercedes ile geliyor” eleştirisine yanıt
Görüntü İstanbul’dan! Sosyal medyadan tek ses yükseldi: Harekete geçin
Uçakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ücrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin partizanca bir teşebbüs içinde bütçe hazırladığını kaydeden Yüksel, Süleymanpaşa ve AK Partili öteki üç ilçe belediyesi ile kıyaslandığında bütçenin nerdeyse tamamının CHP’li belediyelere ayrıldığını vurguladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi göre hazırlanan 2021-2022 yılları yatırım projeleri ile ilgili tabloları kamuoyuyla paylaşan Yüksel, nüfus bakımından büyük farklar olmamasına rağmen Çorlu ve Çerkezköy’e ayrılan yatırım bütçesinin Süleymanpaşa’dan katbekat fazla olduğunu kaydetti. Yüksel, “Muhakkak Çorlu’muza, Çerkezköy’ümüze yatırım yapılmalı, çünkü yıllardır ilçelerimizin ihtiyaçları doğru inceleme edilmedi, dürüst ve zamanında yatırımlar yapılmadı. Ama 1 milyon 60 bin kişinin yaşadığı Tekirdağ ilimizin 11 ilçesine adil tasarlama yapılmalıydı” dedi.
“Süleymanpaşa cezalandırılıyor”
Yüksel, aslan payı CHP’li belediyelere bölünmüş olsa da bu ilçeler için de ayrılan bütçenin beceriksiz olduğunun altını çizdi. Yüksel, ama Trakya’nın en büyük ikinci ilçesi olan Süleymanpaşa’da yaşayan 205 bin vatandaşın 31 Mart 2019 lokal seçimlerinde tercihini AK Parti’den yandan kullandığı için Büyükşehir Belediyesi kadar cezalandırıldığını vurguladı.
“Partizanca, adaletsiz bir bütçe”
Yatırım ve hizmet için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin himmetine gereksinim duymadıklarını da söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Biz 205 bin hemşehrimizin talepleri ve beklentileri doğrultusunda her türlü yatırımı ve hizmeti gerçekleştirebiliriz. Şikayet etmek için yok, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin partizanca, adaletsiz bir şekilde ve bizlere hiçbir aşamasında danışmadan bütçe oluşturduğu gerçeğinin kamuoyu ve değerli hemşehrilerimiz tarafından bilinmesi için bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Sorumluluk Sahibi olduğumuz 205 bin Süleymanpaşalı’nın vergileri ile oluşturulan bütçede vatandaşlarımızın haklarını savunmak bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu. – TEKİRDAĞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı